Jose Hernandez en Beatriz Gonzalez, de stiefvader en moeder van Nohemi Gonzalez, bij het Amerikaanse Hooggerechtshof.  Zij willen YouTube verantwoordelijk houden voor de radicalisatie van IS-terroristen die hun dochter doodden.
Volledig scherm
Jose Hernandez en Beatriz Gonzalez, de stiefvader en moeder van Nohemi Gonzalez, bij het Amerikaanse Hooggerechtshof. Zij willen YouTube verantwoordelijk houden voor de radicalisatie van IS-terroristen die hun dochter doodden. © Getty Images via AFP

Techbedrijven vrezen uitspraak Hooggerechtshof VS over rol YouTube bij verspreiden IS-video's

Techbedrijven vrezen een kritische uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof over hun algoritmen, nu Google-moeder Alphabet is aangeklaagd om content die door gebruikers online wordt gezet. Nabestaanden van een Amerikaanse die omkwam door een terreuraanslag uitgevoerd door Islamitische Staat (IS) stellen dat de aanslagplegers met behulp van Alphabet-product YouTube konden radicaliseren.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.