Volledig scherm
© AFP

Trump kraakt cryptomunt Facebook af

President Donald Trump heeft zijn ongenoegen geuit over de libra, de cryptomunt van Facebook. Het social mediabedrijf moet volgens hem een bankvergunning aanvragen als het met de libra verder wil gaan.

Met zijn opmerkingen voegt Trump zich in het groter wordende kamp van beleidsmakers en politici die de cryptoplannen van Facebook bekritiseren. ,,Ongereguleerde cryptovaluta’s als libra en bitcoin zijn veel te volatiel en kunnen ze criminaliteit in de hand werken”, schreef het Amerikaanse staatshoofd op Twitter. ,,Dat zijn geen echte munten, hun waarde is gebaseerd op gebakken lucht”, aldus de president. 

Trump benadrukte dat de Amerikaanse dollar de enige echte munt is in de Verenigde Staten en dat dit zo moet blijven.

De zorgen over de ontwikkeling van de libra leven ook bij de Federal Reserve. De koepel van centrale banken heeft een speciale werkgroep opgericht vanwege de plannen van Facebook. Eerder zetten ook Chinese en Europese toezichthouders al vraagtekens bij de plannen van het techconcern.

  1. Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Het is een Amerikaanse versie van Project X, maar dan in duizendvoud. Al 1,7 miljoen mensen hebben via Facebook aangegeven op te dagen als op 20 september het ultrageheime Area 51 - de plek in Nevada die de Amerikaanse luchtmacht gebruikt voor haar testen - wordt bestormd. En nog eens 1,3 miljoen mensen komen misschien, om nu eindelijk eens ‘die buitenaardse wezens te zien’ die daar verborgen worden gehouden. Budweiser sponsort het bier, maar de Amerikaanse luchtmacht is niet blij.