Tv-serie 'steelt' foto van Nederlandse influencer en vervangt haar door Chinese actrice: 'Wat is dit?’
miljoenen kijkersEen Chinese televisieserie die zonder toestemming een romantische foto van jou en je partner gebruikt, maar jouw gezicht er voor het gemak even uitknipt. Het overkwam Rianne Meijer, een Nederlandse influencer met honderdduizenden volgers. De goedlachse contentcreator uit Amsterdam gaat na haar bijzondere ontdekking de wereld over.
Rianne Meijer is met 1,5 miljoen volgers op Instagram en bijna 2 miljoen likes op TikTok een van de bekendste influencers van ons land. In haar laatste video op TikTok, die al miljoenen keren is bekeken, doet de Amsterdamse een bijzonder verhaal uit de doeken. Een trouwe fan wees haar op een fragment van de Chinese televisieserie Summer Again, die afgelopen zomer op het Chinese streamingplatform iQiyi is uitgezonden.
‘Ze zien er gelukkig uit’
De Nederlandse influencer doet vol verbazing verslag van haar ontdekking. ,,Wie is dat? Wat is dit nu weer?” vertelt de Nederlandse, terwijl ze gierend van het lachen haar mond met haar handen bedekt. ,,Ik bedoel, ze zien er gelukkig uit samen. Ik weet het niet, het ziet er goed uit.” De Chinese televisieserie draait om een balletdanseres die vanuit een grote stad in een klein dorp gaat wonen en moeite heeft om zich aan te passen.
In de scène waar Meijer het over heeft bespreekt het hoofdpersonage haar relatie met een buitenlandse vriend. ,,André en ik, we moeten duizend mijl oversteken om samen te zijn, om gelukkig en blij te zijn”, zegt ze, terwijl de cameralens inzoomt op een fotolijstje van haar en André op het aanrecht. Die André is in feite dus Meijers verloofde.
Excuses
Het is niet duidelijk waarom de makers dit gedaan hebben, maar de producent van de tv-serie zou volgens internationale media zijn excuses hebben aangeboden. ,,Alles is weer oké. Ze zijn heel lief en ze hebben ons mooi aan het lachen gekregen”, laat Meijer desgevraagd aan haar volgers weten.
Bekijk onze meest bekeken nieuwsvideo’s in onderstaande playlist:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
-
Getest: Dit is de beste wifi-versterker
Wat is de beste wifi-versterker? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Google verwijdert ‘slavernijsimulator’ uit appstore na verbolgen reacties in Brazilië
Google heeft een zeer controversieel spel, genaamd Slavernij Simulator, uit de Braziliaanse appstore verwijderd nadat het in het Zuid-Amerikaanse land tot grote verontwaardiging had geleid. -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Gegevens VodafoneZiggo gestolen en gedeeld in Telegramgroep
Tientallen klanten van VodafoneZiggo zijn ingelicht over een datalek. Hun gegevens kwamen via een oud-medewerker in een Telegramgroep met honderden leden terecht. Deze groep is vooral bezig met het intimideren en bedreigen van mensen.
-
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
-
-
-
AI-pionier verlaat werkgever Google en waarschuwt: ‘Het is angstaanjagend’
Een van de grondleggers op het gebied van kunstmatige intelligentie, de 75-jarige Geoffrey Hinton, heeft ontslag genomen bij zijn werkgever Google. De onderzoeker wil nu waarschuwen voor de gevaren van de technologie die hij een halve eeuw lang heeft helpen ontwikkelen. -
PREMIUM
Expert over ‘hersen-doorbraak’ Elon Musk: ‘Wie blind is, kan straks opnieuw zien’
Elon Musk doet het weer: met zijn bedrijf Neuralink heeft hij goedkeuring gekregen om hersenimplantaten te testen op mensen. Lopen we binnenkort allemaal rond met een elektrode in onze hersenen? En kunnen we dan straks een e-mail versturen door er gewoon aan te denken? Neurofysioloog Peter Janssen (KU Leuven) legt uit hoe deze doorbraak onze levens kan veranderen.