Het (volgens geruchten) uitschuifbare model van TCL.
Volledig scherm
Het (volgens geruchten) uitschuifbare model van TCL. © Cnet

Vergeet opvouwbare smartphones, dit futuristische uitschuifbare(!) model heeft de toekomst

De Chinese smartphonefabrikant TCL werkt mogelijk aan een futuristisch nieuw telefoonmodel met uitschuifbaar scherm. 

Dat blijkt uit afbeeldingen die zijn verschenen op de Amerikaanse techwebsite CNet

De afbeeldingen lijken in eerste instantie een reguliere, rechthoekige smartphone te tonen.  Dat verandert als het uitschuifbare scherm tevoorschijn wordt getoverd; de telefoon verandert daarmee in feite in een tablet. Hoe de techniek precies werkt is niet duidelijk, maar op basis van de afbeeldingen is er een mogelijkheid dat het uitschuifbare scherm achter het vaste deel schuift, of eromheen. 

Tekst loopt door onder de afbeelding. 

Het uitschuifbare model van TCL.
Volledig scherm
Het uitschuifbare model van TCL. © Cnet

Opvouwbaar

Het scherm doet veel denken aan de opvouwbare smartphone, waarmee verschillende fabrikanten op dit moment de markt betreden. Dat lukt met wisselend succes. Zo koos Motorola om de klassieke klaptelefoon uit de jaren 2000 opnieuw uit te brengen en bracht Samsung de Galaxy Fold uit. Of opvouwbare schermen de toekomst zijn, moet nog maar blijken. Voorlopig zijn de displays vooral erg kwetsbaar

Volgens een bron van CNet was de fabrikant van plan om deze telefoon tijden het het Mobile World Congress te tonen, maar deze jaarlijkse telecombeurs in Barcelona werd onlangs geannuleerd wegens de zorgen om de verspreiding van het coronavirus.