Volledig scherm
© ANP

Voortaan kan je samen Fortnite spelen op dezelfde bank dankzij splitscreen-optie

Ontwikkelaar Epic heeft een functie aan Fortnite toegevoegd waarmee spelers samen kunnen spelen in splitscreen, oftewel naast elkaar in één scherm. Daarmee kunnen meerdere spelers tegelijk gamen op één spelcomputer op dezelfde televisie, zo laat het bedrijf weten. De maker vraagt om feedback op de functie.

Epic heeft de functie vroegtijdig uitgebracht en wil van spelers weten hoe die werkt. Het is mogelijk om in splitscreen de zogenoemde Duos- en Squads-modi te spelen, zegt Epic. Normaal moeten spelers online met elkaar verbinden. Nu is het slechts een kwestie van een extra controller aansluiten.

Het komt niet vaak voor dat games met een update een splitscreenmodus gaan ondersteunen. In de update zitten ook enkele andere wijzigingen. Zo kunnen spelers op een mobiel apparaat zien wat er in de zogenoemde Item Shop staat en is er een visuele indicatie van hoeveel munitie een speler nog over heeft op beeld te zien. Vroeger kwam een splitscreenmodus veel vaker voor, omdat online gamen toen nog in opkomst was. Tegenwoordig is het veelal uit de gameindustrie verdwenen.

De update voor Fortnite is sinds vandaag beschikbaar. Zaterdag is er een evenement in Fortnite, waarbij regisseur J.J. Abrams nog niet eerder vertoonde beelden laat zien van de aankomende Star Wars-film The Rise of Skywalker. De Star Wars-film gaat volgende week in première.

  1. Ernstig beveiligingslek in Internet Explorer: Microsoft komt pas volgende maand met oplossing

    Ernstig beveili­gings­lek in Internet Explorer: Microsoft komt pas volgende maand met oplossing

    Technologiereus Microsoft heeft vandaag toegegeven dat er een ernstig beveiligingslek zit in de jongste versies van de eigen browser Internet Explorer. Het bedrijf erkent dat er een softewarefoutje in het programma is geslopen dat komt bij Windows 7 en latere edities. Hoewel hackers door het lekje computergebuikers kunnen misleiden met spontaan openende websites en gevaarlijke e-maillinkjes, zegt Microsoft pas begin volgende maand met een oplossing te zullen komen.
  2. Na gemeenten schakelt ook Tweede Kamer uit voorzorg kwetsbare Citrix-servers uit

    Na gemeenten schakelt ook Tweede Kamer uit voorzorg kwetsbare Ci­trix-ser­vers uit

    Kamerleden en medewerkers van de Tweede Kamer kunnen voorlopig niet vanuit huis werken. Vanwege zorgen over de veiligheid van het thuiswerksysteem van Citrix, heeft de Kamer het systeem uitgeschakeld. Verschillende gemeenten in Nederland, waaronder Amsterdam en Rotterdam besloten vandaag eveneens uit voorzorg alle Citrix-servers uit te schakelen. De server, waarmee onder meer op andere plekken ingelogd kan worden op een beveiligd netwerk, kampt met beveiligingsproblemen.