Jarvis Kaye, alias FaZe Jarvis, verontschuldigt zich tegenover zijn bijna twee miljoen YouTube-volgers en barst meerdere malen in huilen uit.
Volledig scherm
Jarvis Kaye, alias FaZe Jarvis, verontschuldigt zich tegenover zijn bijna twee miljoen YouTube-volgers en barst meerdere malen in huilen uit. © Videostill YouTube

Youtuber in tranen na levenslange ban Fortnite om valsspelen

Epic Games heeft Youtuber en professioneel esporter Jarvis Kaye voor het leven geschorst van het spelen van het razendpopulaire spel Fortnite. Dat gebeurde nadat de 17-jarige jongeling op zijn kanaal filmpjes toonde waarin hij het schietspel speelt met behulp van software die het richten makkelijker maakt. Een emotionele Kaye bood zijn bijna twee miljoen volgelingen én de spelletjesontwikkelaar later in tranen zijn excuses aan. ‘Het was de eerste keer’.

  1. Delftse zonneauto gaat op zonovergoten dag voor wereldrecord

    Delftse zonneauto gaat op zonovergo­ten dag voor wereldre­cord

    Een auto die gebouwd is om door de binnenlanden van Australië te racen, gaat zaterdag in het tropisch warme Lelystad een gooi doen naar een wereldrecord. Een studententeam uit Delft wil in twaalf uur een zo groot mogelijke afstand afleggen met een auto die op zonne-energie rijdt, zonder een druppel brandstof. Het team heeft zelf het wereldrecord al in handen, want in 2017 legde een vorige auto in twaalf uur 882 kilometer af.