Zo koop je smartphone-apps voor minder
Veel producten gaan soms in de aanbieding waardoor ze goedkoper zijn, waaronder apps. Wie slim is, kan daarom flink besparen op smartphone-apps en abonnementen.
Aanbiedingen in de gaten houden
Heb je een of meerdere apps op het oog? Er zijn manieren om prijsveranderingen van apps in de gaten houden, zoals AppSliced (iOS). Via deze website en app kun je apps volgen en een seintje krijgen op het moment dat deze in de aanbieding is, of zelfs helemaal gratis. Verder laat de website weten of een app momenteel relatief prijzig is, of juist goedkoop. Daarvoor kijkt AppSliced naar de prijshistorie.
Voor Android
Ben je een Androidgebruiker? Dan is AppSales de moeite waard. Deze app doet in grote lijnen hetzelfde als AppSliced. Je kunt dus de prijsontwikkeling van apps volgen en een seintje krijgen op het moment dat deze in de aanbieding zijn.
Verder heeft de Google Play Store-app van Android een ingebouwde wensenlijst voor apps, maar deze is niet de moeite waard. Die houdt namelijk niet bij of apps momenteel in de aanbieding zijn.
Veel Android-apps voor weinig
Zowel Apple als Google bieden abonnementen aan waarmee je voor een vast maandelijks bedrag toegang krijgt tot honderden apps en games, zonder advertenties. Grootverbruikers kunnen hiermee flink besparen.
Google Play Pass kost 4,99 euro per maand en heeft honderden apps en games in de catalogus. Je kunt de toegang met maximaal vijf andere gezinsleden delen. Een jaarabonnement kost 29,99 euro.
Je sluit een (proef)abonnement af via de Play Store-app op een Android-telefoon. Tik op het profielicoon rechts, druk op ‘Play Pass’ en volg de aanwijzingen.
Exclusieve games via Apple Arcade
Apple-gebruikers gaan voor Apple Arcade. Met dit abonnement heb je toegang tot meer dan 200 exclusieve games - er zitten geen apps bij. Arcade kost 4,99 euro per maand en is deelbaar met maximaal vijf andere gezinsleden. Via de App Store-app op een iPhone of iPad sluit je een (proef)abonnement af.
Arcade is onderdeel van Apple One. Met dit abonnement bundel je meerdere Apple-diensten, zoals Apple Music en Apple TV+, in één voordelig pakket. Een individueel Apple One-abonnement kost 16,95 euro per maand. Een gezinspakket is 22,95 euro per maand en is deelbaar met maximaal vijf anderen.
Schrappen en afwisselen
De laatste jaren zijn er steeds meer apps die gebruikmaken van abonnementen. Het is daarom slim om zo nu en dan door al je maandelijkse betalingen te lopen en weinig nuttige diensten te schrappen. Zo betalen veel mensen voor (app-)abonnementen die ze zelden tot nooit gebruiken.
Ook kun je ervoor kiezen om abonnementen af te wisselen. Betaal bijvoorbeeld de ene maand voor Netflix, zeg deze dienst op, stap over naar Apple TV+ en herhaal.
Dit trucje is echter niet altijd mogelijk. Het is bijvoorbeeld niet praktisch om af en aan voor een cloudopslagdienst te betalen, zoals iCloud of Google One. In dit soort gevallen kun je het beste langdurige abonnementen afsluiten. Een jaarabonnement is in de regel altijd goedkoper dan een maandelijks pakket.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Moet je bluetooth altijd aan laten staan op je telefoon?
Wearables zoals smartwatches en draadloze koptelefoons zijn standaard accessoires in het leven van smartphonegebruikers. Veel van deze apparaten werken via bluetooth, waarbij het vrijwel altijd noodzakelijk lijkt om bluetooth aan te hebben staan op je smartphone. Is dat wel goed voor je telefoon? -
Geen zin in pottenkijkers? Zo maak je jouw huis onherkenbaar in Google Street View
Google heeft de wereld zó grondig vastgelegd, dat iedereen bij jouw huis een kijkje kan nemen via Streetview. Gelukkig kun je daar iets aan doen. -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking. -
Presentatie maken zonder PowerPoint? Deze alternatieven zijn de moeite waard
PowerPoint was jarenlang hét programma voor het maken van presentaties voor opdrachten en vergaderingen. Inmiddels zijn er veel alternatieven voor de software van Microsoft. Deze online tools kun je overwegen als alternatief voor PowerPoint. -
Een Chromecast of toch een Apple TV? Dit zijn de belangrijkste verschillen
De meeste tv’s hebben apps voor Netflix, YouTube en andere streamingdiensten, maar die zijn vaak log en onhandig. Wie makkelijk tv wil kijken kan dat het beste doen met behulp van een Chromecast of Apple TV - maar welke van die twee is dan je beste optie?
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
-
-
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
Drie manieren om hackers buiten je telefoon en laptop te houden
Digitale criminaliteit blijkt elk jaar opnieuw weer toe te nemen. Hoe kun je je het beste wapenen tegen digitale inbrekers?