Theo Hakkert column
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Hakkert column © Carlo ter Ellen - DTCT

Bij bungalows hangen meer wimpels, maar of dat iets zegt?

ColumnEr zou een diepgravende sociologisch-historische studie mogelijk zijn naar de achtergronden van het vlaggedrag op zo’n dag als gisteren. Wat gaat erachter schuil?

Zo viel mij bij een fietsrondje door de wijk op dat bij twee-onder-een-kapwoningen vrijwel altijd beide bewoners meededen, wat zou kunnen wijzen op een lichte vorm van groepsdwang of op z’n minst overleg. Minstens zo significant was de vaststelling dat bij hier steevast de wimpel ontbrak. Ik heb tijdens mijn niet-representatieve rondje - ik was op zoek naar tompoucen, maar ze waren op of de boel was op slot - geen uitzondering gezien.

  1. De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij
    PREMIUM
    column

    De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij

    “Besproei niet de hele dag het gazon en bestraat niet de hele voortuin. Uiteindelijk wordt iedereen treurig van een mooie oude boom die afsterft door de droogte.” Zelden is een minister zo te betrappen op poëzie. Cora van Nieuwenhuizen zei het beeldend bij een bezoek aan Hezingen. Ze kwam er om de droogte te bestrijden. Alleen valt droogte helaas niet te bestrijden met poëzie. Eigenlijk is er maar één oplossing. Wat denkt u? Regen? Fout! Het is geld.