Theo Hakkert column
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Hakkert column © Carlo ter Ellen - DTCT

Bij de jeukrups is het weer ieder voor zich

ColumnOveral op de aardbol wordt kei- en keihard gewerkt aan een oplossing. Met man en macht. Het is een race tegen de tijd. De belangen zijn groot - en dat is een enorm understatement. Waar klinkt het ‘Eureka!’ het eerst? De hele wereld houdt de adem in. Het is deze ene vraag die iedereen bezighoudt: wie temt de eikenprocessierups?

Overuren voor vaccin

De vergelijking dringt zich op. Voor een coronavaccin worden op alle werelddelen in labs overuren gedraaid. Zo is het ook met de rups: ‘Twentse gemeenten bestrijden de jeukrups elk op hun eigen manier’. Het zou ook eens niet. De een gemeente spuit, de andere vangt, weer een andere kapt en poot olmen.

  1. De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij
    PREMIUM
    column

    De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij

    “Besproei niet de hele dag het gazon en bestraat niet de hele voortuin. Uiteindelijk wordt iedereen treurig van een mooie oude boom die afsterft door de droogte.” Zelden is een minister zo te betrappen op poëzie. Cora van Nieuwenhuizen zei het beeldend bij een bezoek aan Hezingen. Ze kwam er om de droogte te bestrijden. Alleen valt droogte helaas niet te bestrijden met poëzie. Eigenlijk is er maar één oplossing. Wat denkt u? Regen? Fout! Het is geld.