Theo Hakkert
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Hakkert © Carlo ter Ellen DTCT

Blijkt er een houdbaarheidsdatum te zitten op benzine

Om nog samen in een auto te mogen rijden met iemand met wie je geen huishouden vormt heb je momenteel een gestrekte limousine of een dubbeldekker nodig, maar solo alleen een beetje door Twente toeren mag. Op een dag heb je ook daar je bekomst van en dan staat de auto daar maar bij huis. Als een afgedankte kerstboom.

Houdbaarheidsdatum

Dan wreekt zich de stilstand van de vooruitgang, want opeens blijkt dat op de brandstof een houdbaarheidsdatum zit. Bij de pomp staat die niet aangegeven, omdat de pomp er van uit gaat dat je tankt om zo snel mogelijk opnieuw te tanken en zo stromen de leidingen, de accijns en de olie in eendracht door. Maak daar maar ‘stroomden’ van.

  1. De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij
    PREMIUM
    column

    De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij

    “Besproei niet de hele dag het gazon en bestraat niet de hele voortuin. Uiteindelijk wordt iedereen treurig van een mooie oude boom die afsterft door de droogte.” Zelden is een minister zo te betrappen op poëzie. Cora van Nieuwenhuizen zei het beeldend bij een bezoek aan Hezingen. Ze kwam er om de droogte te bestrijden. Alleen valt droogte helaas niet te bestrijden met poëzie. Eigenlijk is er maar één oplossing. Wat denkt u? Regen? Fout! Het is geld.