Theo Hakkert.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Hakkert. © Carlo ter Ellen - DTCT

Dashboard met ruimte voor maatwerk in Twente

Opeens zitten we in de autobeeldspraak. Vanavond gaat het kabinet, als het klopt wat er aan nieuws is gelekt, bekend maken dat er een ‘dashboard’ komt waar alle informatie over de besmettingen overzichtelijk bijeen worden gebracht. En als er dan een manometer in het rood springt, treedt er ‘een remsysteem’ in werking.

Handvol whizz-kids

Waar deze taal nou weer vandaan komt? Van Hugo de Jonge ben ik bang. Nadat een avontuur met een app faliekant is mislukt, was hij, naar verluidt, recent met ‘een handvol whizzkids’ in de slag om weer iets elektronisch aan elkaar te solderen.

  1. De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij
    PREMIUM
    column

    De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij

    “Besproei niet de hele dag het gazon en bestraat niet de hele voortuin. Uiteindelijk wordt iedereen treurig van een mooie oude boom die afsterft door de droogte.” Zelden is een minister zo te betrappen op poëzie. Cora van Nieuwenhuizen zei het beeldend bij een bezoek aan Hezingen. Ze kwam er om de droogte te bestrijden. Alleen valt droogte helaas niet te bestrijden met poëzie. Eigenlijk is er maar één oplossing. Wat denkt u? Regen? Fout! Het is geld.