Theo Hakkert
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Hakkert © Carlo ter Ellen DTCT

De oplossing noemen we ‘brede welvaart’

Samengevat: we moeten het stadium bereiken dat ‘brede welvaart’ heet. Dit is de uitkomst van het televisieprogramma Scheefgroei in de polder dat verdeeld over twee zondagavonden werd uitgezonden. Verdeeld? Het was in één keer opgenomen.

 1. De bioscopen willen niet dat populaire films in filmhuizen te zien zijn, maar als zelfs een film uit 1978 al niet meer mag...
  PREMIUM
  Column

  De bioscopen willen niet dat populaire films in filmhuizen te zien zijn, maar als zelfs een film uit 1978 al niet meer mag...

  De bioscopen willen niet dat populaire films in filmhuizen te zien zijn. De bioscopen hebben geïnvesteerd in panden, airco’s, super-de-luxe projecties, ideale schermen, popcornmachines, superieur geluid, dikke stoelen, en dat moet allemaal, behalve met veel te dure stukken Mars, worden terugverdiend met kaartverkoop voor de nieuwste blockbusters.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”