Theo Hakkert.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Hakkert. © Carlo ter Ellen - DTCT

Deze meivakantie doen we gewoon alsof

Uit Italië komt een e-mail. Met een voucher. Een tegoedbon voor volgend jaar. Ter waarde van de aanbetaling die we hebben gedaan. De toon is optimistisch. ‘We zijn er zeker van dat we dit moeilijke moment zullen kunnen overwinnen en dat het binnenkort mogelijk zal zijn om opnieuw te reizen met dezelfde vrijheid en enthousiasme als we gewend waren’.

Ik help het ze hopen en ik geloof het ook, maar ik heb niet eerder het gevoel gehad dat volgend jaar pas over vijf jaar is, ook al is de volgende meivakantie heus al over twaalf maanden. De toekomst voorspellen konden we toch al niet, vraag dat maar aan de weermannen, maar nu staat er een muur voor het verschiet van een iets zwaarder kaliber dan het schuttinkje dat Trump aan het bouwen is om landgenoten tegen te houden die naar het relatief veilige Mexico willen.

  1. De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij
    PREMIUM
    column

    De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij

    “Besproei niet de hele dag het gazon en bestraat niet de hele voortuin. Uiteindelijk wordt iedereen treurig van een mooie oude boom die afsterft door de droogte.” Zelden is een minister zo te betrappen op poëzie. Cora van Nieuwenhuizen zei het beeldend bij een bezoek aan Hezingen. Ze kwam er om de droogte te bestrijden. Alleen valt droogte helaas niet te bestrijden met poëzie. Eigenlijk is er maar één oplossing. Wat denkt u? Regen? Fout! Het is geld.