Theo Hakkert.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Hakkert. © Carlo ter Ellen

Dit is de tijd van carnivoor tot corona

columnHoe het er aan toegaat in de slachthuizen tart alle beschaving. Een kwart van de werknemers van Vion in Groenlo bleek besmet.

Steaktekort

Eerder al Coesfeld en Scherpenzeel. In de VS leeft de angst voor een hamburger- en steaktekort. Dat zal in Nederland niet meteen aan de orde zijn. Helemaal aan het eind van het uitvoerige verhaal op de app en website van deze krant staat: ‘Overigens betekent de sluiting van de slachterij in Groenlo niet dat er minder vlees in de schappen van de slager en de supermarkt zal liggen. Daar hoeven de mensen niet bang voor te zijn, de totale capaciteit in Nederland is nog steeds ruim voldoende.’ Aldus Patrick de Leede, woordvoerder van de Centrale Organisatie voor de Vleessector.

  1. De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij
    PREMIUM
    column

    De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij

    “Besproei niet de hele dag het gazon en bestraat niet de hele voortuin. Uiteindelijk wordt iedereen treurig van een mooie oude boom die afsterft door de droogte.” Zelden is een minister zo te betrappen op poëzie. Cora van Nieuwenhuizen zei het beeldend bij een bezoek aan Hezingen. Ze kwam er om de droogte te bestrijden. Alleen valt droogte helaas niet te bestrijden met poëzie. Eigenlijk is er maar één oplossing. Wat denkt u? Regen? Fout! Het is geld.