Volledig scherm
PREMIUM
© Carlo ter Ellen - DTCT

Een piano in Hengelo bij het afval

ColumnEen piano. We zitten nu thuis zelfs al zo dicht op elkaar dat in Hengelo een piano het veld heeft moeten ruimen teneinde de eigenaar wat extra Lebensraum te verschaffen. En dat terwijl juist menigeen haar of zijn oude instrument weer heeft opgepakt om te ontdekken dat muziek troost biedt en de ziel verheft. Of gewoon leuk is.

Valse noten

Of werd iemand anders in huis zo gek van het gepingel en de valse noten dat de keuze werd: die piano eruit of ik. Hoe dan ook, het ding belandde op de hoek van de Mozartlaan en Paganinistraat. Op zich de goede buurt om een muziekinstrument aan de eeuwigheid te offeren, al was Paganini een violist. Ik vermoed overigens dat een onkundige violist in huis erger is dan een autodidacte pianist die bezig is met les 1.

  1. De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij
    PREMIUM
    column

    De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij

    “Besproei niet de hele dag het gazon en bestraat niet de hele voortuin. Uiteindelijk wordt iedereen treurig van een mooie oude boom die afsterft door de droogte.” Zelden is een minister zo te betrappen op poëzie. Cora van Nieuwenhuizen zei het beeldend bij een bezoek aan Hezingen. Ze kwam er om de droogte te bestrijden. Alleen valt droogte helaas niet te bestrijden met poëzie. Eigenlijk is er maar één oplossing. Wat denkt u? Regen? Fout! Het is geld.