Volledig scherm
Theo Hakkert column © Carlo ter Ellen - DTCT

Grasmat of dansvloer?

COLUMNHeeft de tambour-maître een paar slidings te veel gemaakt of hebben de showbands van het EK van afgelopen weekend het commando glissando wat al te letterlijk genomen? Feit is dat de grasmat in de Grolsch Veste naar zijn grootje is en er een nieuwe in moet.

FC Twente wil extern geld aantrekken. Een concert, festival of taptoe op zijn tijd zou lucratief kunnen zijn. Ik heb werkelijk geen idee hoeveel huur zo’n EK blaasvoetbal heeft opgeleverd, maar nu er een nieuwe grasmat van een ton nodig is, vermoed ik dat er intern geld bij moet.

“Voetbal is voor 18 tot 20 dagen in het jaar. De rest van de tijd ligt dat gras maar hier”, sprak een dame van de afdeling Meeting & Events. De uitspraak lijkt me een kandidaat voor de citaten top 10 van het jaar, of om het in voetbaltermen te zeggen: een citaat voor het linkerrijtje.

Liefhebbers van gras, zij die liefst met een nagelschaartje de sprietjes zouden bijhouden, moeten bijkans gek zijn geworden van deze woorden.

Het is een redenering van lik me vestje. Zo erg als een dansschool die de lokale speedwayvereniging toestaat binnen een paar rondjes te rijden - ‘de rest van de tijd ligt die vloer maar hier’ - is het nog niet, maar veel scheelt het niet. Je meest kwetsbare bezit zo verkwanselen, hoe kortzichtig is dat?

Een gast op Twitter vond het desondanks een goed plan, zo’n trommelevent, want het was goed voor de omzet van de Twentse hotels. De rest van de tijd liggen die matrassen daar maar. Misschien kunnen de hotels bijspringen.