Theo Hakkert
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Hakkert © Carlo ter Ellen - DTCT

Heimwee naar de koffieautomaat op het werk

ColumnDe mens kan een hechte band opbouwen met een machine. Jukebox, radio, tijdmachine. Maar tot voor kort heb ik niet geweten hoe verbonden ik me voel met de koffieautomaat op het werk. Het is dat ding dat drinkbaar drinken levert en waar gesprekken gaan over voetbal, het weer en de waardeloze programma’s die ook gisteren weer op tv waren.

Korte humor

En nu mis ik die koffieautomaat. Aan thuiswerken was ik best wel gewend en dat houd ik als het moet tot in lengte van jaren vol, maar thuis wordt zo benadrukt dat werk werk is. Meer dan de serieuze overleggen mis ik de small talk. De geintjes, de korte humor en de wekelijkse vraag of Feyenoord kampioen zou zijn geworden als ze het seizoen met Advocaat als trainer waren begonnen.

  1. De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij
    PREMIUM
    column

    De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij

    “Besproei niet de hele dag het gazon en bestraat niet de hele voortuin. Uiteindelijk wordt iedereen treurig van een mooie oude boom die afsterft door de droogte.” Zelden is een minister zo te betrappen op poëzie. Cora van Nieuwenhuizen zei het beeldend bij een bezoek aan Hezingen. Ze kwam er om de droogte te bestrijden. Alleen valt droogte helaas niet te bestrijden met poëzie. Eigenlijk is er maar één oplossing. Wat denkt u? Regen? Fout! Het is geld.