Theo Hakkert.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Hakkert. © Carlo ter Ellen - DTCT

‘Het is allemaal zo relatief’, maar relatieve doden zijn er niet

column‘Positief blijven’, vond de vrouw in de rij bij visboer Verdriet zaterdag, op zeker twee meter afstand. ‘Procentueel gezien valt het aantal doden mee’, voegde ze er aan toe.

Geruchtmakend interview

Dat is precies wat de artsen van het MST, Alaattin Ozdemir en Jan Grandjean, zaterdag zeiden in een geruchtmakend interview van Tubantia: „Er sterven in Nederland wekelijks zo’n 3000 mensen. Het percentage dat aan Covid-19 is gestorven is 3,3 procent. De corona­sterfte op de gehele bevolking is maar 0,03 procent. Het is allemaal zo relatief.” Alles is relatief, klopt, alleen relatieve doden, die zijn er niet.

  1. De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij
    PREMIUM
    column

    De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij

    “Besproei niet de hele dag het gazon en bestraat niet de hele voortuin. Uiteindelijk wordt iedereen treurig van een mooie oude boom die afsterft door de droogte.” Zelden is een minister zo te betrappen op poëzie. Cora van Nieuwenhuizen zei het beeldend bij een bezoek aan Hezingen. Ze kwam er om de droogte te bestrijden. Alleen valt droogte helaas niet te bestrijden met poëzie. Eigenlijk is er maar één oplossing. Wat denkt u? Regen? Fout! Het is geld.