Volledig scherm
PREMIUM
© Carlo ter Ellen - DTCT

In een Twents hotel overnachten om er te mogen eten

ColumnHotels mochten open blijven, maar hun restaurants bleven noodgedwongen dicht. Nu gaan de eerste eetzalen van hotels weer open, maar alleen voor slapende gasten. Ik bedoel: je mag er eten als je er ook overnacht, of er althans een overnachting bij boekt. Blijf dan ook maar slapen, betaald heb je toch en zuinige calvinisten blijven we.

Koppelverkoop

Mooi wel, dit soort koppelverkoop. Al zijn er ook zinloze varianten. Op een interviewtrip belandde ik ooit in Dublin laat op de avond in het etablissement van zanger Gavin Friday. Bomvol, iedereen was er voor de drank, maar die was alleen te bestellen bij een maaltijd. Cafés waren op dat uur al verplicht dicht, dus wie wat wilde moest een staminee vinden met een slimme vergunning.

  1. De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij
    PREMIUM
    column

    De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij

    “Besproei niet de hele dag het gazon en bestraat niet de hele voortuin. Uiteindelijk wordt iedereen treurig van een mooie oude boom die afsterft door de droogte.” Zelden is een minister zo te betrappen op poëzie. Cora van Nieuwenhuizen zei het beeldend bij een bezoek aan Hezingen. Ze kwam er om de droogte te bestrijden. Alleen valt droogte helaas niet te bestrijden met poëzie. Eigenlijk is er maar één oplossing. Wat denkt u? Regen? Fout! Het is geld.