Theo Hakkert
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Hakkert © Carlo ter Ellen - DTCT

Janneke, die ik nooit heb mogen kennen

ColumnGisteren was mijn zuster jarig. Ze heeft nu de leeftijd bereikt die onze vader mocht halen. Ik heb haar een geurig pakketje laten bezorgen en met haar gebeld. Elkaar zien kan even niet, dat komt wel weer.

’s Morgens vroeg zette ze een foto op Facebook die mij ontroerde, ook al ken ik die foto wel. Er zijn nu eenmaal momenten, zeker en juist in deze tijd waarin alles van het dunste kristal lijkt, dat je dieper geraakt wordt dan voorheen. Een foto gemaakt op 16 april 1950. Mijn zuster links, een grote witte strik in haar lange haar met pijpenkrullen. Een jurkje met korte mouwtjes. Het was ook die aprildag mooi weer.

  1. De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij
    PREMIUM
    column

    De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij

    “Besproei niet de hele dag het gazon en bestraat niet de hele voortuin. Uiteindelijk wordt iedereen treurig van een mooie oude boom die afsterft door de droogte.” Zelden is een minister zo te betrappen op poëzie. Cora van Nieuwenhuizen zei het beeldend bij een bezoek aan Hezingen. Ze kwam er om de droogte te bestrijden. Alleen valt droogte helaas niet te bestrijden met poëzie. Eigenlijk is er maar één oplossing. Wat denkt u? Regen? Fout! Het is geld.