Theo Hakkert column
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Hakkert column © Carlo ter Ellen - DTCT

Lekker vrij in een visserstent langs het water

ColumnOp weg naar Lochem viel me laatst op een zonnige vrijdagmiddag op dat er langs alle waterwegen die ik kruiste groene visserstentjes stonden. Aan de achterkant dicht, het uitzicht op het open water open. Deden denken aan de zouthuisjes die, als gevallen Lego, kriskras op Twentse velden te vinden zijn.

Aan het Twentekanaal, de Schipbeek, Bolksbeek en Berkel, overal. Het leek wel of er een regionale hengelwedstrijd bezig was. Hier en daar werd nog een Landrover uitgepakt. Dit, zo was te zien, ging de hele middag duren en niemand die haast had.

  1. De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij
    PREMIUM
    column

    De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij

    “Besproei niet de hele dag het gazon en bestraat niet de hele voortuin. Uiteindelijk wordt iedereen treurig van een mooie oude boom die afsterft door de droogte.” Zelden is een minister zo te betrappen op poëzie. Cora van Nieuwenhuizen zei het beeldend bij een bezoek aan Hezingen. Ze kwam er om de droogte te bestrijden. Alleen valt droogte helaas niet te bestrijden met poëzie. Eigenlijk is er maar één oplossing. Wat denkt u? Regen? Fout! Het is geld.