Theo Hakkert
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Hakkert © Carlo ter Ellen

Motorcross of bijen, qua geluid is er weinig verschil

ColumnHet is maandag, de dag van gisteren, maar omdat het een mooie pinksterdag is, is het ook zondag. Al zijn de eerste geluiden die van buiten doordringen wel die van een doordeweekse dag. Iemand lijkt bezig sneeuw te ruimen. Aan de schrapende geluiden te oordelen. Een schop krast over stenen of stoeptegels. In een mooie cadans.

Dit kan natuurlijk nooit. Na die zomer van de echte zondag eergisteren kan er nooit pinkstersneeuw liggen en zeker niet zo veel dat er moet worden geruimd, en het is ook niet zo. Een man in de straat schept een berg zand in een kruiwagen en kruit die naar zijn achtertuin. En nog en nog eens. Prettig, de verwarring die geluiden kunnen veroorzaken.

  1. De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij
    PREMIUM
    column

    De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij

    “Besproei niet de hele dag het gazon en bestraat niet de hele voortuin. Uiteindelijk wordt iedereen treurig van een mooie oude boom die afsterft door de droogte.” Zelden is een minister zo te betrappen op poëzie. Cora van Nieuwenhuizen zei het beeldend bij een bezoek aan Hezingen. Ze kwam er om de droogte te bestrijden. Alleen valt droogte helaas niet te bestrijden met poëzie. Eigenlijk is er maar één oplossing. Wat denkt u? Regen? Fout! Het is geld.