Theo Hakkert
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Hakkert © Carlo ter Ellen - DTCT

Tabaksverbod kan nog best vóór 1 juni

COLUMNAan het hamsteren van toiletpapier is zachtjes aan (vier laagjes) een eind gekomen. Er zal wel geen houdbaarheidsdatum op zitten, al zou me dat ook weer niets verbazen. De EU is nogal gecharmeerd van stempeltjes, keurmerken, e-nummers en andere symbolen waarvan niemand weet wat ze betekenen. Wie nog papier heeft liggen, kan rustig blijven afvegen en dan nieuwe rollen halen.

Nog vrij onverwacht

Anders ligt dat met de mentholsigaretten. Die zijn toch nog vrij plotseling vanaf vandaag niet meer te koop in Europa. Of zoals boven overlijdensberichten staat ‘Toch nog vrij onverwacht’ - want het besluit is al in 2016 genomen. Waarna het dus vier jaar heeft moeten duren voordat het verbod zijn beslag heeft gekregen.

  1. De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij
    PREMIUM
    column

    De minister komt en meteen is de droogte in Twente voorbij

    “Besproei niet de hele dag het gazon en bestraat niet de hele voortuin. Uiteindelijk wordt iedereen treurig van een mooie oude boom die afsterft door de droogte.” Zelden is een minister zo te betrappen op poëzie. Cora van Nieuwenhuizen zei het beeldend bij een bezoek aan Hezingen. Ze kwam er om de droogte te bestrijden. Alleen valt droogte helaas niet te bestrijden met poëzie. Eigenlijk is er maar één oplossing. Wat denkt u? Regen? Fout! Het is geld.