Theo Krabbe.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Krabbe. © Marco De Swart

Beteugel het ontaarde kapitalisme!

ColumnLaten wij ons tegenwoordig zo verblinden door de mammon (de god van het geld) dat we de schaduwzijden van onze zo veelgeprezen vrijemarkteconomie niet meer waarnemen? We leven in een casino-economie, waarbij het internationale flitskapitaal binnen enkele seconden over de hele wereld heen en weer schiet en de economieën van landen en regio’s kan versterken of ontwrichten.

Grote ondernemingen stoten banen af en verplaatsen werkgelegenheid naar goedkopere lagelonenlanden. Alleen het midden- en kleinbedrijf schept nog werkgelegenheid en banen. En van banen zullen we het toch moeten hebben om te kunnen voorzien in een fatsoenlijk levensonderhoud.

  1. Coronacrisis belemmert religieus leven
    PREMIUM
    COLUMN

    Coronacri­sis belemmert religieus leven

    De maatregelen die de regering heeft afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben het religieuze leven ernstig belemmerd. De maatregelen (anderhalve meter afstand houden, geen samenkomsten met meerdere personen, oudere mensen in quarantaine in de verzorgingstehuizen) hadden een directe invloed op de religieuze praktijken en hebben zelfs de rituelen direct aangetast. De kerken en religieuze organisaties lijken ermee ingestemd te hebben.