Theo Krabbe
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Krabbe © Annina Romita

De geschiedenis is nog niet ten einde

Kaf en KorenTwee historische gebeurtenissen hebben de laatste decennia sterk de aandacht getrokken. De val van de muur en de aanval op de Twin Towers. Deze botsingen tussen culturen verleidde visionairs tot grote uitspraken. Maar wat is er precies waarheid van geworden?  

 1. Maria fascineert en inspireert
  PREMIUM
  Column

  Maria fascineert en inspireert

  Maria is een fascinerende vrouw. Ze is op de eerste plaats het symbool voor vruchtbaarheid, vrouwelijkheid en schoonheid. En ze belichaamt niet alleen de liefde en de bescherming, maar ook de droefenis, het verdriet en de troost voor een mens. Veel kunstenaars, beeldhouwers, musici en theologen hebben zich door de eeuwen heen laten inspireren door de bijbelse figuur van Maria. En dat zijn niet de de minsten: Rubens, Pieter de Grebber, Rembrandt, Jan Toorop, Bill Viola, Jan Fabre en Maria Roosen hebben zich allemaal door haar laten raken.
 2. Kerkleiders roepen op tot klimaatactie
  PREMIUM
  kaf en koren

  Kerklei­ders roepen op tot klimaatac­tie

  Het is een indringende boodschap, die drie kerkleiders vorige week in een gezamenlijke verklaring over de bescherming van de schepping verkondigden. ‘Als leiders van onze kerken roepen we iedereen op, ongeacht hun geloof of wereldbeeld, er naar te streven te luisteren naar de schreeuw van de aarde en van de mensen, die arm zijn’, schrijven de rooms-katholieke paus Franciscus, de oosters-orthodoxe patriarch Bartholomeüs I en de anglicaanse aartsbisschop Justin Welby.