Theo Krabbe
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Krabbe © Annina Romita

Ernstige reputatieschade emeritus-paus Benedictus XVI

kaf en korenHeeft de 94-jarige emeritus-paus Benedictus XVI, de Duitser Joseph Ratzinger, vorige week grote imagoschade opgelopen? Daar ziet het wel naar uit. 

 1. Boeddhisme is geen antistressreligie
  PREMIUM
  COLUMN

  Boeddhisme is geen antistress­re­li­gie

  Het boeddhisme is in onze westerse geseculariseerde wereld sterk in opmars. Zo mag Tenzin Gyatso, de veertiende Dalai Lama van Tibet, de spirituele leider van het Tibetaanse boeddhisme, zich ook in Europa en Noord-Amerika in een ongekende populariteit verheugen. In ons land verdringt in menige huiskamer het Boeddhabeeld het Mariabeeld of het kruisbeeld van Jezus Christus. Meditatie, mindfullness, yoga, het geloof in reïncarnatie (wedergeboorte): het komt rechtstreeks voort uit het boeddhisme.
 2. Hoeveel coronamaatregelen kunnen we nog verdragen?
  PREMIUM

  Hoeveel coronamaat­re­ge­len kunnen we nog verdragen?

  De beste wensen voor het nieuwe jaar. Veel heil en zegen in 2022. Alles wat wenselijk is. Een gezond, gelukkig en voorspoedig nieuwjaar. In verschillende bewoordingen en in alle toonaarden hebben wij tijdens de jaarwisseling met elkaar onze wensen uitgewisseld. En wat hebben we weer genoten van het vuurwerk! Veel siervuurwerk, maar ook veel harde knallen. Ondanks het ingestelde vuurwerkverbod. Die traditie van het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling laten we ons toch niet door de dames en heren in Den Haag ontnemen.