Theo Krabbe
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Krabbe © Annina Romita

Is dit het einde van het CDA?

columnHeeft degene die de notitie van het Enschedese Tweede Kamerlid van het CDA, Pieter Omtzigt, voor de CDA-evaluatiecommissie donderdag naar de pers heeft laten lekken daar wel de consequenties van beseft? Door die notitie aan de openbaarheid prijs te geven, is een doodsteek aan de christendemocratische partij toegebracht.

 1. Haal het optimale uit het leven!
  PREMIUM
  Column

  Haal het optimale uit het leven!

  Bij het woord spiritualiteit zijn we al snel geneigd te denken aan allerlei verheven of zweverige activiteiten. Spiritualiteit, is dat niet mediteren of het ontdekken van de goddelijke vonk en de diepste kern in jezelf? Is dat niet praten met bomen of zwemmen met dolfijnen? Spiritualiteit, is dat ook niet het brengen van de zonnegroet tijdens de yogaoefeningen of het eindeloos reciteren van mantra’s, zoals boeddhistische monniken dat plachten te doen?
 2. Normaal wordt het niet meer
  PREMIUM

  Normaal wordt het niet meer

  Eindelijk! Onze regering versoepelt de vrijheidsbeperkende coronamaatregelen. We kunnen weer gewoon winkelen, tot acht uur ’s avonds op het terras zitten, sporten, naar een aantal landen op vakantie gaan. Scholieren gaan binnenkort weer gewoon naar hun middelbare school. Aan de horizon gloort de totale vrijheid. Wat hebben we er naar uitgezien. Terug naar de normaliteit. Of het leven weer net zo normaal wordt als voor het uitbreken van de coronapandemie? Vergeet het maar! Normaal zal het beslist niet meer worden.