Theo Krabbe
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Krabbe © Annina Romita

Ook dieren zijn schepselen Gods

ColumnHebt u deze week ook een paar euro in de collectebus voor de Dierenbescherming gestopt of digitaal overgemaakt? En gaat u zondag op Werelddierendag ook uw huisdieren of de dieren rond uw huis of op de boerderij even speciaal verwennen? Krijgen ze speciale lekkere hapjes of extra smakelijk voer? Extra aaitjes, knuffels en lieve woordjes? 

 1. Kerkleiders roepen op tot klimaatactie
  PREMIUM
  kaf en koren

  Kerklei­ders roepen op tot klimaatac­tie

  Het is een indringende boodschap, die drie kerkleiders vorige week in een gezamenlijke verklaring over de bescherming van de schepping verkondigden. ‘Als leiders van onze kerken roepen we iedereen op, ongeacht hun geloof of wereldbeeld, er naar te streven te luisteren naar de schreeuw van de aarde en van de mensen, die arm zijn’, schrijven de rooms-katholieke paus Franciscus, de oosters-orthodoxe patriarch Bartholomeüs I en de anglicaanse aartsbisschop Justin Welby.
 2. De PKN en de Joden
  PREMIUM

  De PKN en de Joden

  Het was vorige week donderdag een opmerkelijk bericht in Dagblad Trouw, dat de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) in diverse media volop in het nieuws bracht. PKN-scriba René de Reuver onthulde enkele passage’s uit de schuldbelijdenis van de PKN die hij bij de herdenking van de Kristallnacht volgende maand in de Rav Aron Schuster synagoge in Amsterdam zal uitspreken. „Wij schoten tekort in spreken en in zwijgen, in doen en laten, in houding en gedachten.”