Theo Krabbe
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Krabbe © Annina Romita

We weten niet meer wie we zijn

Menigeen overkomt het. Vooral mannen zo rond hun 40ste. Ze raken in een midlifecrisis. Ze weten niet langer wie ze zijn. Tegenwoordig gaat alles in een rotvaart en kennen we al een quarterlifecrisis een paar jaar na de puberteitscrisis.

 1. Hoeveel coronamaatregelen kunnen we nog verdragen?
  PREMIUM

  Hoeveel coronamaat­re­ge­len kunnen we nog verdragen?

  De beste wensen voor het nieuwe jaar. Veel heil en zegen in 2022. Alles wat wenselijk is. Een gezond, gelukkig en voorspoedig nieuwjaar. In verschillende bewoordingen en in alle toonaarden hebben wij tijdens de jaarwisseling met elkaar onze wensen uitgewisseld. En wat hebben we weer genoten van het vuurwerk! Veel siervuurwerk, maar ook veel harde knallen. Ondanks het ingestelde vuurwerkverbod. Die traditie van het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling laten we ons toch niet door de dames en heren in Den Haag ontnemen.
 2. Een martelaar vanwege het geloof
  PREMIUM
  Kaf en koren

  Een martelaar vanwege het geloof

  Het is vijf jaar geleden dat Frankrijk en de wereld opgeschrikt werden door een terroristische aanslag van twee jihadisten van de terreurorganisatie Islamitische Staat op een pastoor tijdens een eucharistieviering in Normandië. Op 26 juli 2016 traden Adel Kermiche en Abdel Malik Petitjean tijdens de ochtendmis, waarin de 85-jarige pastoor Jacques Hamel voorging, het kerkje van Saint-Étienne-du-Rouvray binnen. Ze sneden de priester met een mes de keel door.
 3. Maria fascineert en inspireert
  PREMIUM
  Column

  Maria fascineert en inspireert

  Maria is een fascinerende vrouw. Ze is op de eerste plaats het symbool voor vruchtbaarheid, vrouwelijkheid en schoonheid. En ze belichaamt niet alleen de liefde en de bescherming, maar ook de droefenis, het verdriet en de troost voor een mens. Veel kunstenaars, beeldhouwers, musici en theologen hebben zich door de eeuwen heen laten inspireren door de bijbelse figuur van Maria. En dat zijn niet de de minsten: Rubens, Pieter de Grebber, Rembrandt, Jan Toorop, Bill Viola, Jan Fabre en Maria Roosen hebben zich allemaal door haar laten raken.