Volledig scherm
© Getty Images

Cofidis zonder Bouhanni naar de Tour

De Franse wielerploeg Cofidis neemt sprinter Nacer Bouhanni niet mee naar de Tour de France. De Franse ploeg heeft zich tot doel gesteld 'etappes te winnen op alle terreinen' en heeft Christophe Laporte aangewezen als kopman.

Laporte, die dit jaar al zes ritzeges pakte in onder meer de Ster van Bessèges, Tro-Bro Léon en recentelijk de Ronde van Luxemburg, krijgt vier landgenoten mee naar de Tour: Nicolas Edet, Anthony Perez, Julien Simon en Anthony Turgis. De Spanjaarden Jésus Herrada en Daniel Navarro hebben een plek gekregen in de Tourselectie en de Belg Dimitri Claeys mag voor de tweede keer voor Cofidis van start in de Tour.

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.