Volledig scherm
De verrassende nummer drie Thomas De Gendt. De top 3 van de Lezerstour heeft hem in de ploeg. © Cor Vos

Deelnemers uit Hengelo, Beuningen en Wierden aan het feest

LezerstourENSCHEDE - Het zijn de dagen van de triomferende trio’s in de Lezerstour. Nadat woensdag al drie deelnemers de dagwinst deelden, gebeurt dat deze vrijdag opnieuw. Johnny van de Giessen uit Hengelo, Martijn Nijhuis uit Beuningen (Ov.) en Roos Voortman uit Wierden behaalden alle drie 375 punten.

De vrijdag van de dertiende etappe in de Ronde van Frankrijk bleek een ongeluksdag voor Wout van Aert. De Belg van Jumbo-Visma, op voorhand één van de favorieten voor ritwinst, ging hard onderuit en ligt uit de Tour. Behalve voor hemzelf was dat balen voor veel deelnemers aan de Lezerstour. De Belg was geliefd in het wielerspelpeloton. 

Thomas de Gendt

Van de Giessen, Nijhuis en Voortman deerde het allemaal niet; zij hadden geen Van Aert en wel genoeg puntenpakkers. Wat heet! De complete top 7 van de tijdrit, inclusief de verrassende nummer drie Thomas De Gendt, komt voor in de Lezerstourteams van de deelnemers uit Hengelo, Beuningen en Wierden.

Het drietal kwam wel deels op een andere manier aan de 375 punten. Van de Giessen beschikt over Tim Wellens (leider bergklassement, 10 punten) en Michael Matthews (nummer vier puntenklassement, 4 punten). 

Nijhuis haalde die veertien punten met Bauke Mollema (dertiende in tijdrit, 8 punten) en Elia Viviani (nummer drie puntenklassement, 6 punten) en Voortman pakte die dan weer met Sonny Colbrelli (nummer twee puntenklassement, 8 punten) en David Gaudu (nummer drie jongerenklassement, 6 punten). 

Nieuwe nummer(s) drie

René Oortman uit Denekamp behield de leiding in het algemeen klassement (nu 3573 punten). Sander Hoek uit Hengelo is nog steeds de nummer twee (3533). De nieuwe nummers drie zijn John Dikken uit Enschede en Coen Vennegoor uit Ootmarsum (3499). Ex-nummer drie Ron Smit uit Enter kukelde naar plek negen.

Hoe heb jij vandaag gescoord in de Lezerstour? Bekijk het hier!

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’