Ewan dolblij na eerste etappezege in Tour: ‘Hier droomde ik als jongen van’

Caleb Ewan (Lotto-Soudal) heeft zijn eerste etappezege in de Tour de France te pakken. De 25-jarige sprinter werd in de eerste tien etappes al vier keer geklopt in de sprint, maar in de elfde etappe van Albi naar Toulouse bleef hij Dylan Groenewegen een centimeter voor. ,,Oh man, dit is echt heel mooi.”

Ewan was emotioneel en trots na zijn eerste etappezege in de Tour. ,,Dit is waar ik als jonge jongen altijd van droomde toen ik in Australië beelden van de Tour zag. Een etappe winnen in de Tour de France, veel groter wordt het niet voor een wielrenner,” zei Ewan, die eerder al wel drie etappezeges boekte in de Giro d’Italia en vier jaar geleden al in de Vuelta.

,,In de afgelopen vier sprints kwam ik steeds net tekort, maar mijn teamgenoten en ik bleven vertrouwen houden in een goede afloop. Ik wist dat ik kon winnen als alles samen zou vallen en dat was vandaag gelukkig het geval. Ik koos het wiel van Dylan Groenewegen en had de power in mijn benen om het af te maken,” zei The Power Rocket

Volledig scherm
Caleb Ewan juicht na zijn eerste etappezege in de Tour de France. © AP
  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.