Volledig scherm
De twee sterkste renners van de dag: Giulio Ciccone (links) en Dylan Teuns. Geert Slopsema uit Almelo heeft ze allebei. © Cor Vos

Geert uit Almelo beste in etappe 6 Lezerstour, Jan uit Wierden rukt op

LezerstourENSCHEDE - Geert Slopsema heeft op overtuigende wijze de zesde etappe van de Lezerstour op zijn naam geschreven. De inwoner van Almelo zag zijn renners in de bergrit naar La Planche des Belles Filles maar liefst 350 punten verzamelen. Daarmee verpletterde hij de concurrentie.

Hij werd desalniettemin een Almeloos feestje. Lidia Tempert uit Aadorp, ook in de gemeente Almelo, werd namelijk tweede met 314 punten. Vreemde eend in de bijt in de top 3: Peter Oude Veldhuis uit Delden (313 punten).

Teuns en Ciccone

Slopsema beleefde een prachtige dag in deze van Ronde van Frankrijk. Hij zag zowel Dylan Teuns en Giulio Ciccone - renners die in de vroege vlucht zaten - het uitgedunde peloton met alle kanonnen voor het algemeen klassement voorblijven en de twee aanvallers op de streep de buit keurig verdelen. Teuns won de rit, Ciccone pakte het geel. 

Dat leverde de Almeloër flink wat punten op (Teuns 60 en Ciccone 73). Met verder nog een hele rits aan klassementsmannen in zijn team die een vracht punten binnen brachten, was hij deze dag niet bij te houden voor de concurrentie. 

Wierdenaar Bokhove doet goede zaken

In het algemeen klassement sloeg Ruben Hofsink uit Enschede alle aanvallen van zich af; hij hield de leiding. De Enschedeër, die het vooral van de sprints en de heuveletappes moet hebben, heeft nu 1719 punten. 

Achter hem rukte Jan Bokhove uit Wierden op naar de tweede plaats (1622 punten). Zijn ploeg bevat aanzienlijk meer klimmers. Sander Hoek uit Hengelo volgt op plek drie, met 1615 punten.

Hoe heb jij gescoord in de Lezerstour? Bekijk het hier!

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’