Volledig scherm
De twee sterkste renners van de dag: Giulio Ciccone (links) en Dylan Teuns. Geert Slopsema uit Almelo heeft ze allebei. © Cor Vos

Geert uit Almelo beste in etappe 6 Lezerstour, Jan uit Wierden rukt op

LezerstourENSCHEDE - Geert Slopsema heeft op overtuigende wijze de zesde etappe van de Lezerstour op zijn naam geschreven. De inwoner van Almelo zag zijn renners in de bergrit naar La Planche des Belles Filles maar liefst 350 punten verzamelen. Daarmee verpletterde hij de concurrentie.

Hij werd desalniettemin een Almeloos feestje. Lidia Tempert uit Aadorp, ook in de gemeente Almelo, werd namelijk tweede met 314 punten. Vreemde eend in de bijt in de top 3: Peter Oude Veldhuis uit Delden (313 punten).

Teuns en Ciccone

Slopsema beleefde een prachtige dag in deze van Ronde van Frankrijk. Hij zag zowel Dylan Teuns en Giulio Ciccone - renners die in de vroege vlucht zaten - het uitgedunde peloton met alle kanonnen voor het algemeen klassement voorblijven en de twee aanvallers op de streep de buit keurig verdelen. Teuns won de rit, Ciccone pakte het geel. 

Dat leverde de Almeloër flink wat punten op (Teuns 60 en Ciccone 73). Met verder nog een hele rits aan klassementsmannen in zijn team die een vracht punten binnen brachten, was hij deze dag niet bij te houden voor de concurrentie. 

Wierdenaar Bokhove doet goede zaken

In het algemeen klassement sloeg Ruben Hofsink uit Enschede alle aanvallen van zich af; hij hield de leiding. De Enschedeër, die het vooral van de sprints en de heuveletappes moet hebben, heeft nu 1719 punten. 

Achter hem rukte Jan Bokhove uit Wierden op naar de tweede plaats (1622 punten). Zijn ploeg bevat aanzienlijk meer klimmers. Sander Hoek uit Hengelo volgt op plek drie, met 1615 punten.

Hoe heb jij gescoord in de Lezerstour? Bekijk het hier!

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”