Profwielrenner Maurits Lammertink adviseerde deelnemers aan de Lezerstour om Pogacar op te nemen in hun team. „Dat hij het zo goed zou doen, had niet iedereen verwacht, denk ik.”
Volledig scherm
PREMIUM
Profwielrenner Maurits Lammertink adviseerde deelnemers aan de Lezerstour om Pogacar op te nemen in hun team. „Dat hij het zo goed zou doen, had niet iedereen verwacht, denk ik.” © Emiel Muijderman

Gouden Lezerstour-tip Lammertink komt uit: ‘Dat had niet iedereen verwacht’

LezerstourREUTUM - Tadej Pogacar manifesteert zich deze Tour vooralsnog als de grootste belager van Primoz Roglic in de strijd om de gele trui. Maurits Lammertink, renner van Circus-Wanty-Gobert, zag in de jonge Sloveen voor de start van de Tour al een belangrijke gegadigde voor de gele trui.

 1. Etappe 20: ‘Planche des Belles Filles is echt een rotklim’
  Podcast

  Etappe 20: ‘Planche des Belles Filles is echt een rotklim’

  Voorafgaand aan elke etappe van de Tour de France 2020 blikken Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam vooruit op de rit van de dag. Wat staat de renners te wachten, waar valt de beslissing en wat gebeurt er in de top van het klassement? Vandaag een ruime voorbeschouwing over de tijdrit van vandaag. Dit is het moment dat Roglic alle verwachtingen moet bevestigen. Over de kansen van Roglic, Van Aert en Dumoulin. En de strijd om de bollentrui wordt ook beslist op de flanken van de laatste serieuze klim van deze Tour.
 2. ‘Ik genoot als kind van Contador en Schleck, nu heb ik zelf het geel’
  Pogacar grijpt de macht

  ‘Ik genoot als kind van Contador en Schleck, nu heb ik zelf het geel’

  Tadej Pogacar wordt zondag gehuldigd als jongste na-oorlogse winnaar van de Tour de France. De Sloveen, die maandag zijn 22ste verjaardag viert, wil vooral dezelfde jongen blijven die hij was voor zijn succes. ,,Er zullen zeker dingen anders worden, maar ik wil hetzelfde blijven, op dezelfde manier blijven trainen en koersen”, zei de aanstaande Tourwinnaar op de traditionele persconferentie.
 3. Zeeman: Nederlaag Roglic voelt als verloren WK-finale Oranje

  Zeeman: Nederlaag Roglic voelt als verloren WK-finale Oranje

  De nederlaag van het Nederlands voetbalelftal in de WK-finale van 2010; Merijn Zeeman refereerde er vanochtend nog aan in gesprek met de ploegleiders van Jumbo-Visma. Een dag eerder had Primoz Roglic de kopman en gedoodverfd winnaar van de Tour de France, de gele trui verloren. ,,Net als bij Oranje moet je niet vergeten wat eraan vooraf is gegaan. Wat je hebt gedaan om ooit zo’n wedstrijd te kunnen spelen”, had hij zijn gehoor voorgehouden.