Volledig scherm
Een uitgedund peloton komt aan in Albi, met de juichende Wout van Aert als het grote feestvarken. De renners van Heidi van Kolfschoten uit Wierden zijn alert en komen bijna allemaal in de eerste groep over de streep. © Cor Vos

Heidi uit Wierden pakt dagwinst in Lezerstour na waaieretappe

LezerstourENSCHEDE - Heidi van Kolfschoten uit Wierden is deze maandag de glorieuze dagwinnaar geworden in de Lezerstour. De Wierdense behaalde vier punten meer dan Sander Hoek uit Hengelo (382 om 378). Voor Hoek was het desalniettemin een goede dag: hij staat ook tweede in het algemeen klassement en liep drie punten in op de virtuele gele truidrager René Oortman. 

Waar bijna elke wielerkenner een massasprint verwachtte in de tiende etappe van de Ronde van Frankrijk, daar gooiden waaiers roet in het eten van diverse sprinters én klassementsmannen. Een selecte groep reed naar de finish in Albi. Met in die groep tal van renners uit de Lezerstourploeg van Van Kolfschoten.

Van de top 8 van de daguitslag mag de Wierdense er zeven tot haar protegés rekenen, onder wie de verrassende ritwinnaar Wout van Aert. Met ook tal van klassementsmannen in haar ploeg die in de voorste waaier eindigden én hoog in het dag- en algemeen klassement staan, beschikt Van Kolfschoten over de beste mix van de dag. 

Gedeelde derde plek

Achter Hoek moet Van Kolfschotens plaatsgenoot Philip Agteres de derde plek delen met Gerbrand Hessing uit Westerhaar (allebei 377 punten). 

In het algemeen klassement verdedigt Denekamper Oortman nu een voorsprong van 16 punten op Hengeloër Hoek.

Hoe heb jij vandaag gescoord in de Lezerstour? Bekijk het hier!

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”