Volledig scherm
Caleb Ewan. © BSR Agency

Inbrekers bederven feestje van Lotto-Soudal

De feestvreugde bij Lotto-Soudal na de etappezege van Caleb Ewan in de Tour de France is gisteravond flink getemperd. Een hotelkamer van de wielerploeg in de buurt van finishplaats Toulouse blijkt bezocht te zijn door inbrekers. 

De dief is zeer gericht te werk gegaan, en heeft zich gericht op de waardevolle apparatuur van het videoteam van de ploeg. Onder meer laptops en camera's zijn buitgemaakt. De schade zou richting de 50.000 euro gaan. De politie is ter plaatste geweest. Er zijn camerabeelden van de indringer, en bovendien is er een zonnebril gevonden.

Sportief beleeft Lotto-Soudal tot dusverre een geweldige Tour. De Belgische ploeg heeft nu twee etappezeges op zak: behalve Ewan won ook Thomas De Gendt een rit. In het ‘financiële’ klassement dat dinsdag tijdens de eerste rustdag werd opgemaakt, was Lotto-Soudal na koploper Jumbo-Visma (66.560 euro) het team met de meeste verdiensten: 53.530 euro. En dat was dus nog voor Caleb Ewan gisteren met een banddikte verschil Dylan Groenewegen versloeg.

De Franse teams Cofidis en Groupama-FDJ verbleven in hetzelfde hotel, maar zij werden geen slachtoffer van de inbraak. 

Bekijk hieronder de samenvatting van de 11de etappe:

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’