Volledig scherm
Jasper Stuyven (voor) en Tiesj Benoot (rode mouwen) zullen de etappe niet winnen, maar helpen wel Jeroen Bakker uit Almelo aan de dagwinst in de Lezerstour. © Cor Vos

Jeroen Bakker uit Almelo troeft Makkinga uit Vroomshoop nipt af in Lezerstour

LezerstourENSCHEDE - Jeroen Bakker uit Almelo heeft de negende etappe van de Lezerstour van De Twentsche Courant Tubantia op zijn naam geschreven. Zijn renners verzamelden in de heuvelachtige rit van Saint-Étienne naar Brioude 208 punten. Dat zijn er vier meer dan deelnemer Makkinga uit Vroomshoop vergaarde (204). Nienke Pas uit Rijssen werd derde met 199 punten.

De negende rit in deze Ronde van Frankrijk leende zich niet voor topscores in het wielerspel van Tubantia. Een kopgroep van vijftien renners - geen van allen een bedreiging voor gele truidrager Julian Alaphilippe - ging op avontuur en kreeg de zege van het peloton. Dan weet de doorsnee Lezerstourdeelnemer genoeg; weinig punten te halen deze dag. 

Almeloër Bakker had echter drie man mee in de voorste groep: Tiesj Benoot (2e), Jasper Stuyven (5e) en Edvald Boasson Hagen (14e). De twee Belgen en de Noor bezorgden hem zo flink wat punten en de dagzege. 

Oortman behoudt leiding

De leiderspositie van René Oortman uit Denekamp kwam in de rit naar Brioude geen moment in gevaar. Hij heeft nu 2383 punten. Achter hem kukelden Ruben Hofsink uit Enschede (van twee naar zes) en Sander Hoek uit Hengelo (van drie naar vijf) uit de top 3. 

De nieuwe nummer twee is John Dikken uit Enschede met 2366 punten, Ron Smit uit Enter en Inva van Kolfschoten uit Wierden volgt op een punt (2365 punten).

Hoe heb jij vandaag gescoord in de Lezerstour? Bekijk het hier!

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’