Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Kruijswijk: Tourmalet is lang genoeg om iets te proberen

Steven Kruijswijk denkt dat de klassementsrenners in de Tour hun krachten zaterdag sparen voor het einde van de rit. ,,Het lijkt me te vroeg om daar al aan te gaan”, zei de Nederlandse kopman van Jumbo-Visma over de eerste berg, de Col du Soulor (1e categorie), tegen de NOS. ,,De Tourmalet is lang genoeg om iets te proberen.”

Kruijswijk steeg gisteren dankzij zijn zesde plek in de tijdrit naar de derde plaats in het algemeen klassement. ,,Het was een pittige inspanning, maar ik denk dat ik goed hersteld ben”, vertelde hij. ,,Vandaag wordt het iets heel anders. Het wordt afmattend, met steile stukken aan het einde. In de finale gaan we kijken wie het meeste over heeft.”

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.