Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Kruijswijk: Tourmalet is lang genoeg om iets te proberen

Steven Kruijswijk denkt dat de klassementsrenners in de Tour hun krachten zaterdag sparen voor het einde van de rit. ,,Het lijkt me te vroeg om daar al aan te gaan”, zei de Nederlandse kopman van Jumbo-Visma over de eerste berg, de Col du Soulor (1e categorie), tegen de NOS. ,,De Tourmalet is lang genoeg om iets te proberen.”

Kruijswijk steeg gisteren dankzij zijn zesde plek in de tijdrit naar de derde plaats in het algemeen klassement. ,,Het was een pittige inspanning, maar ik denk dat ik goed hersteld ben”, vertelde hij. ,,Vandaag wordt het iets heel anders. Het wordt afmattend, met steile stukken aan het einde. In de finale gaan we kijken wie het meeste over heeft.”

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’