Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Kruijswijk: Tourmalet is lang genoeg om iets te proberen

Steven Kruijswijk denkt dat de klassementsrenners in de Tour hun krachten zaterdag sparen voor het einde van de rit. ,,Het lijkt me te vroeg om daar al aan te gaan”, zei de Nederlandse kopman van Jumbo-Visma over de eerste berg, de Col du Soulor (1e categorie), tegen de NOS. ,,De Tourmalet is lang genoeg om iets te proberen.”

Kruijswijk steeg gisteren dankzij zijn zesde plek in de tijdrit naar de derde plaats in het algemeen klassement. ,,Het was een pittige inspanning, maar ik denk dat ik goed hersteld ben”, vertelde hij. ,,Vandaag wordt het iets heel anders. Het wordt afmattend, met steile stukken aan het einde. In de finale gaan we kijken wie het meeste over heeft.”

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”