Primoz Roglic (links) en Tadej Pogacar gaan uitvechten wie het geel wint, in de Lezerstour zijn er meer kanshebbers op de eindzege.
Volledig scherm
PREMIUM
Primoz Roglic (links) en Tadej Pogacar gaan uitvechten wie het geel wint, in de Lezerstour zijn er meer kanshebbers op de eindzege. © EPA

Leider Lezerstourklassement: ‘Ik koos de renners waar ik me het beste bij voelde’

LezerstourREUTUM - Het slotweekend van de Tour de France is aangebroken. Primoz Roglic en Tadej Pogacar lijken de grootste kanshebbers op de gele trui, maar in de Lezerstour van De Twentsche Courant Tubantia ligt de strijd om de koppositie nog helemaal open. Matthijs Kolman (29) uit Reutum staat, met nog twee etappes te gaan, bovenaan.

 1. Van Aert vindt het jammer dat Zeeman weg is: ‘Maar hij is nog wel betrokken’

  Van Aert vindt het jammer dat Zeeman weg is: ‘Maar hij is nog wel betrokken’

  Jumbo-Visma wilde vrijdagochtend bij de start liever niet meer reageren op het incident van woensdag, waarna ploegleider Merijn Zeeman uit de koers werd gezet. Toch gaf tweevoudig ritwinnaar Wout van Aert een korte reactie bij de start van de negentiende rit in Bourg-en-Bresse. ,,Het is natuurlijk heel jammer dat Merijn niet meer in de koers is", aldus de Belg. ,,Maar hij is wel nog altijd betrokken bij de ploeg."
 1. Fans Cambuur vieren groot feest na officieuze promotie
  Play

  Fans Cambuur vieren groot feest na officieuze promotie

 2. Samenvatting GP van Emilia: Vrije training 1
  Play

  Samenvat­ting GP van Emilia: Vrije training 1