Lezerstour: Tubantia-kenners verklappen hun 20 renners

VideoENSCHEDE - Aan de vooravond van de 106e Tour de France verklappen Rob Harmeling en Maurits Lammertink hun teams voor de Lezerstour. Allebei kiezen ze voor enkele verrassingen naast alle ‘zekerheidjes’. 

Etappewinnaar Harmeling (in 1992) en Lammertink, die in 2017 de Ronde van Frankrijk uitreed namens Team Katusha-Alpecin, treden op als experts namens De Twentsche Courant Tubantia. Hun tips kunnen nét dat laatste zetje betekenen om een bepaalde renner wel of juist niet te kiezen.

Gokje

Beiden spelen ook mee met de Lezerstour en hebben een dag voor de Tour begint hun eigen teams gereed. Lammertink houdt wel van een gokje. Waar hij eerder verkondigde dat Richie Porte kiezen een groot risico zou zijn, duikt de Australische ploeggenoot van Bauke Mollema nu op in Lammertinks Lezerstourteam. 

Harmeling, die zich onlangs kritisch uitliet over een renner van Team Sunweb en die ploeg een mental coach aanraadde, kon zich als fan van het Nederlandse wielrennen toch niet inhouden en neemt onder meer Wilco Kelderman uit die ploeg op in zijn team.

De 20 renners van Rob Harmeling
Julian Alaphilippe, Fabio Aru, Warren Barguil, Egan Bernal, Caleb Ewan, Jakob Fuglsang, Dylan Groenewegen, Wilco Kelderman, Dan Martin, Adam Yates, Thibaut Pinot, Elia Viviani, Wout van Aert, Steven Kruijswijk, Rigoberto Urán, Geraint Thomas, Niki Terpstra, Peter Sagan, Nairo Quintana en Bauke Mollema.

De 20 renners van Maurits Lammertink
Edvald Boasson Hagen, Niccolò Bonifazio, Caleb Ewan, Dylan Groenewegen, Alexander Kristoff, Christophe Laporte, Peter Sagan, Elia Viviani, Cees Bol, Romain Bardet, Egan Bernal, Jakob Fuglsang, Steven Kruijswijk, Thibaut Pinot, Richie Porte, Geraint Thomas, Adam Yates, Rigoberto Urán, Julian Alaphilippe en Fabio Aru.

Meedoen aan de Lezerstour? Schrijf je hier in!

Volledig scherm
Rob Harmeling viert zijn etappewinst in Bordeaux (1992). © ANP
  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’