Volledig scherm
Een fotofinish in etappe 11 van de Tour de France. Caleb Ewan (links) wint het nipt van Dylan Groenewegen. In de Lezerstour eindigen drie deelnemers zelfs precies gelijk bovenaan. © photo: Cor Vos

Oldenzaler, Beltrummer en Nijverdaller delen dagwinst

LezerstourENSCHEDE - Ties Lammerink uit Oldenzaal, André Neerlaar uit Beltrum en Gerben Dekker uit Nijverdal zijn gezamenlijk dagwinnaar geworden in de Lezerstour. De elfde etappe van de Ronde van Frankrijk, die uitmondde in een massasprint in de straten van Toulouse, leverde alle drie 346 punten op.

Waar in de etappe in de échte Tour al een fotofinish nodig was om te bepalen dat niet Dylan Groenewegen maar de Australiër Caleb Ewan de rit had gewonnen, daar was er in de Lezerstour geen speld tussen de eerste drie van de daguitslag te krijgen. 

Twee dezelfde teams

Twee van de drie behaalden de 346 punten zelfs met identieke teams. Lammerink en Neerlaar beschikken over exact dezelfde twintig renners.

Dekker haalde met vier andere renners exact evenveel punten. Of beter gezegd: met twee andere renners. Zijn Richie Porte en Wout van Aert bleven puntloos, maar Giulio Ciccone (20 punten) en Jasper Philipsen (16 punten) haalden samen evenveel punten als Warren Barguil (11), Nairo Quintana (6), Dan Martin (5) en Michael Matthews (4). Dat viertal rijdt dan weer voor Lammerink en Neerlaar.

Oortman behoudt geel

René Oortman uit Denekamp behield de leiding in het algemeen klassement (3092 punten). Sander Hoek uit Hengelo (3070) en Ron Smit uit Enter (3041) completeren de top 3.

Hoe heb jij vandaag gescoord in de Lezerstour? Bekijk het hier!

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’