Volledig scherm
Een deel van de internationale sprinttop op één foto. Slechts de naam van het Belgische talent Jasper Philipsen (in het wit) komt niet voor in de ploeg van Lezerstourdagwinnaar Jinthe Lammerink uit Wierden. © Cor Vos

Ploeg van Jinthe uit Wierden domineert in sprintetappe

LezerstourENSCHEDE - Jinthe Lammerink uit Wierden is de winnaar geworden van de zevende etappe in de Lezerstour. De sprintploeg van de Wierdense behaalde 350 punten, genoeg om Sven Geerligs uit Borculo (339 punten) en Jan Paul Hageman uit Enschede (335) van zich af te houden.

Met Dylan Groenewegen, Caleb Ewan, Peter Sagan en Sonny Colbrelli beschikt Jinthe over de top 4 van de daguitslag. Maar ook Elia Viviani (6e), Giacomo Nizzolo (7e), Jasper Stuyven (8e), Michael Matthews (9e) en Alexander Kristoff (10e) staan in de ploeg van de Wierdense. Enkel Jasper Philipsen (5e) ontbreekt van de top 10-coureurs in haar ploeg. 

Met ook nog top 20-rijders André Greipel, Andrea Pasqualon en Iván García Cortina én gele truidrager Giulio Ciccone in haar ploeg wist Jinthe alle duizenden andere deelnemers aan de Lezerstour af te troeven.

Hofsink stevig in het geel

Ruben Hofsink uit Enschede behoudt de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft na de zevende etappe 2.019 punten. Plaatsgenoot Lodewijk Gerritsen staat tweede met 1935 punten. Ina van Kolfschoten uit Wierden completeert de top 3 met 1929 punten.

Hoe heb jij vandaag gescoord in de Lezerstour? Bekijk het hier!

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”