Volledig scherm
Thomas de Gendt juicht, op de achtergrond vechten Julian Alaphilippe en Thibaut Pinot voor elke seconde. De volgorde in de daguitslag zou Enschedeër J. Dikken uiteindelijk een zorg zijn, hij heeft alle drie renners in zijn ploeg. © Reuters

René uit Denekamp grijpt macht in Lezerstour, etappe naar Enschedeër

LezerstourENSCHEDE - Enschedeër J. Dikken heeft de achtste etappe van de Lezerstour op zijn naam geschreven. De deelnemer harkte in de rit van Mâcon naar Saint-Étienne 380 punten binnen. Dat zijn er 20 meer dan Mats Brons uit Ootmarsum verzamelde (360 punten) en 23 meer dan Benno Hartman uit Rossum (357). In de etappe werd gestreden op twee fronten. In het algemeen klassement nam René Oortman uit Denekamp de leiding over van Ruben Hofsink uit Enschede.

Een eenzaam overgebleven aanvaller in de persoon van Thomas de Gendt, sprinters die een heuveltje over kunnen én renners die strijden voor een zo hoog mogelijke klassering in het algemeen klassement; de top 10 van de daguitslag heeft zaterdag van alles wat. 

Het was Dikken die over de sterkste mix van renners beschikte. Ritwinnaar De Gendt, de Franse nummers twee en drie Thibaut Pinot en Julian Alaphilippe én een scala aan machtssprinters en sterke klimmers; Dikken heeft ze allemaal in zijn Lezerstourploeg. Met liefst 16 van zijn 20 renners behaalde hij punten. 

Nieuwe leider

Voor de virtuele gele truidrager Hofsink waren alle beklimmingen in het Centraal Massief iets te veel van het goede. Zijn ploeg, vooral gebouwd op rappe mannen, kwam tekort om de leiding in het spel te behouden. Oortman ging hem voorbij en koestert nu een voorsprong van vijf punten (2237 om 2232). 

De nummer drie luistert naar de naam Sander Hoek. De Hengeloër staat op 2218 punten.

Hoe heb jij vandaag gescoord in de Lezerstour? Bekijk het hier!

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’