Alaphilippe tijdens de 19de etappe.
Volledig scherm
Alaphilippe tijdens de 19de etappe. © AFP

Revelatie Alaphilippe wordt beloond met 'Superstrijdlust’

Julian Alaphilippe is na een verkiezing door jury én publiek verkozen tot de meest strijdlustige renner van de Tour de France. De Fransman won twee etappes, reed liefst veertien dagen in de gele trui en verdedigde die trui met zijn leven: het leverde hem de vijfde plaats op in het eindklassement.

De gele trui moest de 27-jarige Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) in de 19de etappe afstaan aan Egan Bernal. Alaphilippe, in het voorjaar winnaar van onder andere Strade Bianche, Milaan-San Remo én de Waalse Pijl, won in deze Tour de France de derde etappe (heuvelrit) en de dertiende etappe (een individuele tijdrit).

Voor de Superstrijdlust worden de stemmen van vijf juryleden verrekend met de stemmen van het publiek op Twitter. Het publiek koos met ruim 8000 retweets overtuigend voor Alaphilippe als winnaar en ook de jury zette de Fransman van Deceuninck-Quick Step op één. 

Naast Alaphilippe waren ook Thomas de Gendt, Vincenzo Nibali, Stéphane Rossetto, Lennard Kämna, Simon Yates en Yoann Offredo genomineerd voor de Superstrijdlust.