Volledig scherm
Alejandro Valverde (rechts) en David Gaudu (links) zijn de parels uit de ploeg van dagwinnaar Theo Stamsnieder uit Almelo. © Cor Vos

Theo uit Almelo pakt rit, Hengelöer nadert leider René uit Denekamp

LezerstourENSCHEDE - Theo Stamsnieder uit Almelo heeft de veertiende etappe van de Lezerstour op zijn naam geschreven. De Almeloër haalde liefst 419 punten, drie meer dan Brigitte Schalekamp uit Hengelo. In de top van het algemeen klassement is het ongemeen spannend. Sander Hoek uit Hengelo liep in op René Oortman uit Denekamp.

In de bergrit met finish op de Tourmalet zagen de deelnemers aan de Lezerstour de ene na de ander renner uit hun team afhaken bij de groep met favorieten voor de eindzege. Romain Bardet - voor zover die nog kandidaat-eindwinnaar genoemd kon worden - was de eerste, gevolgd door onder meer Adam Yates en Daniel Martin.

Stamsnieder lachte zich in zijn vuistje en zag veel van zijn renners lang meegaan. Hij heeft de top 10 van de dag uitslag in zijn ploeg, maar maakte vooral het verschil met zijn keuzes voor oude rot Alejandro Valverde (12e) en rookie David Gaudu (15e).

Hoek loopt in

Er was deze zaterdag een strijd op twee fronten in de Lezerstour, want klassementsleider René Oortman uit Denekamp werd bestookt met aanvallen. Nummer twee Sander Hoek uit Hengelo wist uiteindelijk negentien punten in te lopen. 

Het verschil tussen beiden nu: 21 punten (3922 om 3901). Coen Vennegoor uit Ootmarsum staat derde met 3872 punten.

Hoe heb jij vandaag gescoord in de Lezerstour? Bekijk het hier! 

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”