Thomas geeft stokje over: ‘Toch kan ik hier nog een keer winnen’

Geraint Thomas kan ermee leven dat zijn ploeggenoot Egan Bernal de Tour de France gaat winnen en dat hij genoegen moet nemen met de tweede plaats. ,,Al met al ben ik tevreden‘’, sprak de winnaar van vorig jaar.

,,Natuurlijk had ik liever zelf gewonnen, maar het voelt goed dat een teamgenoot wint”, aldus de 33-jarige Welshman van Team Ineos. ,,Egan is een bescheiden jongen, geboren om heel hard bergop te fietsen. Hij heeft het talent om de komende jaren te domineren en zeker als hij de steun heeft van dit team.’’

Thomas kende een stroeve voorbereiding op de Tour. Hij kwam onder meer ten val in de Ronde van Zwitserland en tijdens de Tour lag hij ook drie keer op het asfalt. ,,Het verschil met vorig jaar was groot‘’, zegt hij. ,,Toen ging alles op rolletjes; geen enkele valpartij, geen lekke band. Dit jaar zat het veel vaker tegen.‘’

,,Toch heb ik ervoor geknokt en al met al ben ik tevreden‘’, blikt Thomas terug. ,,En ik ben ervan overtuigd dat ik de Tour nog eens kan winnen. Veel mensen denken van niet, maar dat motiveert me alleen maar het tegendeel te bewijzen.”

Volledig scherm
Egan Bernal en Geraint Thomas. © REUTERS
  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”