Volledig scherm
Christian Prudhomme samen met latere Tourwinnaar Egan Bernal. © photo: Cor Vos

Tourbaas dankt renners voor hun durf: ‘Buitengewoon en onvergetelijk’

Christian Prudhomme heeft op de slotdag van de Tour de France het wielerpeloton bedankt voor de aanvallende manier van rijden. De Tourbaas sprak van de “mooiste” Tour sinds zijn aantreden in 2007 en noemde de door de Colombiaan Egan Bernal gewonnen editie “buitengewoon en onvergetelijk”.

,,Deze Tour komt overeen met de eerste zes maanden van dit seizoen. We hebben hele mooie koersen gezien en een mooie Tour omdat we de coureurs hebben zien aanvallen. In de Tour met Julian Alaphilippe, Thibaut Pinot en Egan Bernal, die van ver ging. En in het voorjaar bijvoorbeeld met Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Ik hoop dat hiermee een nieuwe manier van koersen is ingezet, vol aanvalslust en durf”, zei Prudhomme die, gevraagd naar het routeschema van volgend jaar, niet veel losliet. ,,Maar dit jaar zijn we meer dan ooit de hoogte ingegaan vanwege het honderdjarig bestaan van de Tour. Dat zal volgend jaar ietsje minder het geval zijn.”

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”