Volledig scherm
Peter Sagan levert elke dag punten op in de Lezerstour, maar vandaag en morgen geldt dat ook voor renners als Colbrelli, Alaphilippe en Gilbert. © Photo News

Twee leiders in de Lezerstour

LezerstourENSCHEDE - Kim Siebum blijft leider in de Lezerstour van Tubantia. De deelneemster uit Haaksbergen deelt die koppositie echter wel met F. Winkelhorst uit Neede. Beide spelers hebben nu 1409 punten. Renners als Julian Alaphilippe, Sonny Colbrelli, Philippe Gilbert en natuurlijk Greg van Avermaet hebben vandaag hun nut bewezen, zoals ze dat wellicht ook morgen zullen doen als de Mur de Bretagne op het menu van de Tourrenners staat.

Dagwinnaar Roy Veldhuis uit Tubbergen profiteert dan weer van een mix van de genoemde machtsssprinters met alle klassementsrenners die hij selecteerde zoals  Bernal, Valverde, Quintana, Porte, Dumoulin en Froome. Daarmee lijkt de periode voorlopig even voorbij dat alleen de snelle mannen de punten opleveren in ons spel. Met het lossen van Groenewegen, Kittel, Greipel, Demare, Kristoff en uiteindelijk ook Gaviria konden dan ook de deelnemers,  die in de eerste paar dagen de meeste punten wisten te scoren, hun ambities opbergen. Zij zullen nog een extra dag geduld op moeten brengen en hopen dat er weer gesprint wordt op vrijdag, zaterdag en misschien zelfs op zondag als de kasseien van Roubaix worden opgezocht. 

Sagan brengt op

Dat Peter Sagan zijn uitverkiezing in de Lezerstour blijft bewijzen is geen onderscheidende factor. Wie koos hem niet in zijn of haar team? Of je moet op een nieuwe diskwalificatie hebben gegokt, zoals de wereldkampioen uit Slowakije vorig jaar overkwam. Wie had gegokt op Michael Matthews kwam dan weer bedrogen uit, hij ging vandaag niet meer van start als gevolg van ziekte.

Grotere verschillen achter top 2

Achter de gelijkopgaande nummers één en twee  in het klassement- die de 1400-puntengrens wisten te slechten -  is ten opzichte van de andere deelnemers  wel een grote verschil ontstaan dan in de voorgaande dagen het geval was. Nina Damhuis uit Losser komt nog tot 1395, Suzanne Veldhuis uit Tubbergen tot 1368 en Jasper Eggink uit Rijssen tot 1352. De nummer vijf geeft daarmee al ruim vijftig punten toe op de koplopers. En achter de top vijftien is zelfs al een kloof van ruim honderd punten zichtbaar.

Hoe sta jij ervoor in de Lezerstour? Je leest het hier.