Volledig scherm
Wout van Aert na afloop van de etappe met zijn vrouw Sarah de Bie. © BELGA

Van Aert hield zich in voor tijdrit: ‘Voel me nog zeer goed’

Zeker na het uitvallen van Rohan Dennis liggen er vrijdag in Pau in de enige individuele tijdrit van deze Tour de France kansen voor Wout van Aert. De Belg van Jumbo-Visma is in topvorm en bleek in het Critérium du Dauphiné al een begenadigd tijdrijder.

 De eerste Pyreneeënrit deed van Aert het donderdag kalmpjes aan. ,,Het is moeilijk te zeggen op hoeveel procent ik bergop reed, maar dat zal ongeveer op een trainingsritme zijn geweest”, keek hij terug. Van Aert hield slechts twee renners achter zich en finishte op meer dan 25 minuten van ritwinnaar Simon Yates.

,,Als je in de Tour bent, moet je keuzes maken", legde Van Aert, die al de tiende rit op zijn naam schreef, uit. ,,De tijdrit is een mooie kans en dat heb ik zeker in mijn achterhoofd gehad vandaag. Ik wil graag een goede tijdrit rijden en ik wil vlammen. Ik heb al veel gegeven in deze Tour, al krachten verspild en je kan zo'n tijdrit niet vooraf voorspellen. Maar ik voel me de laatste dagen nog steeds zeer goed. Iedereen verspilt hier veel krachten.”

Van Aert hield in de tijdrit van de Dauphiné over 26 kilometer concurrenten als Tejay van Garderen en Tom Dumoulin ruim achter zich. In Pau, over 27 kilometer, zijn met name de Duitser Tony Martin en de Brit Geraint Thomas de verwachte concurrenten.

Bekijk hier de terugblik op etappe 12 in de Tour de France van In Het Wiel met Hidde van Warmerdam, Thijs Zonneveld, Thomas Dekker én Annemiek van Vleuten:

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”