Volledig scherm
Ploegleider Nico Verhoeven. © Videostill

‘Van Aert moet twee maanden revalideren, al ziet hij dat zelf anders’

Wout van Aert moet na zijn zware val in de individuele tijdrit van de Tour de France zijn fiets ongeveer twee maanden aan de kant laten staan. De Belg werd gisteren meteen geopereerd aan een diepe vleeswond en mag maandag het ziekenhuis in Pau verlaten.

,,Naar omstandigheden gaat het goed met Wout”, zei ploegleider Nico Verhoeven van Jumbo-Visma vanmorgen bij de start van de veertiende etappe tegen Sporza. ,,Zijn familie is bij hem, dat maakt het allemaal wat draaglijker.”

,,De chirurg had het over een revalidatieperiode van twee maanden, waarin hij niet zou mogen fietsen. Maar Wout zag dat zelf anders. Een wielrenner herstelt normaal gezien sneller.”

Het wegseizoen voor Van Aert zit er sowieso op, waardoor hij het vizier tijdens zijn herstel op het crossen zal gaan richten. ,,Het valt nog af te wachten wanneer hij aan zijn veldritseizoen kan beginnen. Al zijn we daar nu niet mee bezig. Laat ons eerst maar eens hopen dat hij honderd procent herstelt.”

Bekijk de voorbeschouwing op de veertiende etappe in de Tour de France:

Volledig scherm
Wout van Aert kwam in de tijdrit zwaar ten val. © BSR Agency
  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.