Volledig scherm
Ploegleider Nico Verhoeven. © Videostill

‘Van Aert moet twee maanden revalideren, al ziet hij dat zelf anders’

Wout van Aert moet na zijn zware val in de individuele tijdrit van de Tour de France zijn fiets ongeveer twee maanden aan de kant laten staan. De Belg werd gisteren meteen geopereerd aan een diepe vleeswond en mag maandag het ziekenhuis in Pau verlaten.

,,Naar omstandigheden gaat het goed met Wout”, zei ploegleider Nico Verhoeven van Jumbo-Visma vanmorgen bij de start van de veertiende etappe tegen Sporza. ,,Zijn familie is bij hem, dat maakt het allemaal wat draaglijker.”

,,De chirurg had het over een revalidatieperiode van twee maanden, waarin hij niet zou mogen fietsen. Maar Wout zag dat zelf anders. Een wielrenner herstelt normaal gezien sneller.”

Het wegseizoen voor Van Aert zit er sowieso op, waardoor hij het vizier tijdens zijn herstel op het crossen zal gaan richten. ,,Het valt nog af te wachten wanneer hij aan zijn veldritseizoen kan beginnen. Al zijn we daar nu niet mee bezig. Laat ons eerst maar eens hopen dat hij honderd procent herstelt.”

Bekijk de voorbeschouwing op de veertiende etappe in de Tour de France:

Volledig scherm
Wout van Aert kwam in de tijdrit zwaar ten val. © BSR Agency
  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”